Rundresa Colorado

9 dagar

med Klippiga Bergen


Det finns vissa resmål man tänker att man borde uppleva i alla fall en gång i sitt liv och Klippiga Bergen är ett av dem! På vår spännande Coloradoresa får du en komplett rundresa med alla höjdpunkter du bara inte får missa i denna natursköna delstat med sina många berg, klippor, mesas och raviner. Givetvis besöker vi Denver "The Mile High City" med sin imponerande skyline innan vi ger oss ut i bergen där vyerna och miljöerna påminner om något du sett i en cowboyfilm. Vi beundrar naturen i inte mer än fyra olika nationalparker och är med om en tågresa över slättland och genom de trånga ravinerna i Animas Canyon!

Dag 1

Skandinavien - Denver

Vi flyger bekvämt med Icelandair från Kastrup eller Arlanda till Reykjavik/Keflavik på ca 3 timmar. Vi sträcker på benen och pausar lite på Keflaviks internationella flygplats innan färden går vidare mot Denver. Vi ankommer på kvällen och möts av vår buss som ska ta oss till vårt hotell i Denver.

Dag 2

Denver & Rocky Mountain National Park

Denver har många smeknamn. Ibland kallar man staden "den vänliga staden" på grund av de många vänliga och gästfria invånarna, och ibland "the Mile High City" på grund av att staden ligger precis en engelsk mil över havets yta. En sak är säker och det är att Denver har en av USA:s vackraste skylines. Under en stadsrundtur lär vi oss det mesta som är värt att veta om denna Colorados huvudstad. Det var guldgrävare som etablerade staden under guldruschen i mitten av 1800-talet och sedan dess har den vuxit till en stad med över 550.000 invånare. 

På eftermiddagen beger vi oss ut från staden till Rocky Mountain National Park. Landskapet är majestätiskt med höga färgstarka berg och djupa dalar med lummig grönska. Här finns över 60 bergstoppar som är mer än 3600 m höga. I nationalparken ser vi barrskog, prärielandskap täckt av vilda blommor, tundralikt landskap samt flera sjöar. Här lever ekorrar, murmeldjur, rådjur och älg. Efter en naturskön eftermiddag återvänder vi till Denver för en god natts sömn.

Dag 3

Denver - Alamosa

Vi lämnar Denver och åker mot Garden of the Gods som i sin geologi saknar motstycke. Glöm inte kameran för det blir rikliga tillfällen att fotografera det som naturen har skapat. Här skimrar stenarna i både rött, blått och lila och i de eroderade klipporna kan man se dinosauriefossil. Området är mycket omtyckt av bergsklättrare, vandrare och cyklister och, inte minst, turister! Vi beundrar de många klippformationerna och promenerar runt i denna storslagna natur. Fler naturupplevelser står på programmet för eftermiddagen när vi besöker Royal Gorge Bridge and Park som anses vara ett naturens underverk och som ibland kallas för The Grand Canyon of the Arkansas River. Efter dessa många intryck reser vi till Alamosa som är målet för dagen.

Dag 4

Alamosa - Cortez

Vi ska åter ut i den häftiga naturen och beger oss mot Great Sand Dunes National Park. Här möts vi av en helt unik natur med Nordamerikas största och högsta sanddyner avtecknar sig med spetsiga bergstoppar i bakgrunden. En känsla infinner sig av att på en och samma gång vara i öknen och i bergen.

Resan går vidare mot  Mesa Verde där vi beundrar kreativiteten och den arkitektoniska ådran som Pueblofolket hade när de byggde sina klippboningar. I sten och klippor har man huggit ut mer och mindre raffinerade bostäder och samlingsplatser, vissa på hisnande hög höjd i klippalkover över ravinerna. Några av de mest spektakulära är Chaplin Mesa, Cliff Palace och Spruce Tree House.

Vårt mål för dagen är Cortez där vi övernattar och sorterar alla starka naturintryck efter en spännande dag.

Dag 5

Cortez - Moab

Vi lämnar Cortez och reser mot Durango där vi går vi ombord Durango Silverton Narrow Gauge Train och åker på en 3,5 timmar lång ångtågresa i brant ravinlandskap och ut över de vidsträckta slätterna. Tågturen tar ca 3,5 timmar och blir ett minne för livet.  På vissa ställen är det så trångt mellan bergsväggarna att vi varken kan se marken eller rälsen. I Silverton stiger vi av tåget och det blir tillfälle till en promenad i den lilla staden i bergen. Vi äter lunch och fortsätter sedan i riktning mot Moab där vi också ska övernatta. Detta innebär också att vi får stifta bekantskap med ytterligare en delstat då Moab nämligen ligger i Utah.

Dag 6

Moab - Grand Junction

Arches National Park med sitt karga och strama landskap ska få fascinera oss idag. Här finns mer än 2000 naturliga sandstensbågar, alla helt och hållet skapade av naturen själv. Vi ser bl.a. den världsberömda Delicate Arch och Double Arches. Flera av formationerna är i kontrasterande färger som avtecknar sig markant mot omgivningen. Det ges gott om tid att vandra runt bland dessa naturens konstverk där ingen formation är den andra lik. Glöm inte att ha kameran i högsta hugg för du kommer att finna många bra motiv. Färden går vidare till Grand Junction, i Colorados vinodlingsdistrikt  - Grand Valley. Kanske väljer du att prova ett glas till middagen.

Dag 7

Grand Junction - Denver

Många förknippar Klippiga Bergen med högklassig skidåkning och vi passar på att titta in i de kända skidorterna Copper Mountain och Vail när vi reser i retur mot Denver. Vail, Copper Mountain och Beaver Creek är kända namn för den som är intresserad av alpin skidåkning på elitnivå då orterna har varit värdar för den alpina världscupen vid flertalet tillfällen. Området är också känt i filmsammanhang. Kanske känner du igen miljöerna längs vägen från filmen "Thelma and Louise".?

Vi ankommer till Denver sent på eftermiddagen och har möjlighet att efter ett antal dagar i vild natur åter få uppleva stadens brus och vimmel.

Dag 8

Denver - Reykjavik/Keflavik

Det börjar bli dags att tänka på hemresan men vi har förmiddagen till eget förfogande för kanske lite avslutande sightseeing och shopping innan vi på eftermiddagen blir hämtade av vår transferbuss som ska ta oss till flygplatsen för hemresa med Icelandair.

Dag 9

Reykjavik/Keflavik - Skandinavien

Tidigt på morgonen landar vi på Island och får ca 1 1/2 timme på flygplatsen att röra lite på oss och kanske äta frukost. Sedan återstår den sista flygsträckan på ca 3 timmar till Kastrup eller Arlanda.

BOKA RESA

Steg 1 av 4

Rundresa Colorado 9 dagar

Pris: 23 995:-

2015
5/10
23 995:-
>10st platser kvar
BOKA

Resefakta

Avresedatum: 5/10

ENKELRUMSTILLÄGG: 3695,-

5/10 avser avresa 2015

ALLT DETTA INGÅR:
Flyg med Icelandair t/r från Köpenhamn eller Arlanda (anslutning från Göteborg eller Oslo mot tillägg), sammanlagt 7 nätter på 3-4-stjärniga hotell i Denver, Alamosa, Cortez, Moab och Grand Junction inkl. frukost. Utflykter enligt program inkl. entréavgifter till nationalparkerna Rocky Mountains, Great Sand Dunes, Mesa Verde och Arches, Garden of the Gods samt Royal Gorge Bridge. Tågresa med Durango Narrow Gauge Train. Engelsktalande lokalguide samt vår reseledares service under hela rundresan.

Dag-för-dag-programmet kan av olika anledningar komma att ändras.

Bilder: Garyyim, David Watkins, Henryk Sadura, IcelandairHotellfakta

Ramada Inn Denver Downtown ***+
Adress E Colfax ave, Denver
Övrigt Detta hotell ligger centralt, nära Ogden Theater, Molly Brown House Museum och Colorado State Capitol Building. I närheten ligger även Denver Botanic Gardens och Denver Art Museum.


Holiday Inn Express Alamosa ***
Adress 3418 Mariposa, Alamosa
Övrigt Hotellet ligger centralt i Alamosa och har inomhuspool, jacuzzi och bastu. På hotellet finns gym. De 74 luftkonditionerade rummen har dusch/bad, wc, hårfön, trådlöst internet, kylskåp samt strykjärn/strykbräda.


Baymont Inn & Suites Cortez ***
Adress 2321 E. Main Street, Cortez
Övrigt Hotellet är beläget i Cortez, nära Cortez Cultural Center. Här finns inomhuspool, jacuzzi, gym och bastu. Rummen är utrustade med dusch/bad, wc, strykjärn, trådlöst internet, kylskåp samt kaffemaskin.


Aarchway Inn ***
Adress 1551 N. Highway 191, Moab
Övrigt Aarchway Inn ligger på nära avstånd från de pittoreska röda klipporna och dalgångarna vid Colorado River. Här befinner man sig på nära håll från Arches National Park Canyonlands National Park. Utomhuspool samt gym finns. Alla rum har bad/dusch, wc, kabel-tv, kylskåp samt trådlöst internet.


Grand Vista Hotel ***
Adress 2790 Crossroads Blvd, Grand Junction
Övrigt Grand Vista Hotel har inomhuspool, jacuzzi och fitnesscenter. På hotellet finns restaurang, café och bar, presentbutik/tidningskiosk. De 158 luftkonditionerade rummen har bad/dusch, wc, kaffemaskin, trådlöst internet, kabel-tv, telefon, kylskåp samt strykjärn/strykbräda.
Andra som tittat på denna resan har även tittat på
13 dagar
Flyg med reseledare

Kalifornien - Las Vegas
Kalifornien visar oss en ofattbart vacker och varierad natur. Det är svårt att finna en motsvarighet till det ...
27 995:-
7 dagar
Flyg med reseledare

New York
Välkommen med till New York - staden som aldrig sover - på en veckoresa anpassad för såväl dig som reser till ...
17 995:-
9 dagar
Flyg med reseledare

Minnesota
Har du fängslats av Vilhelm Mobergs böcker om Karl-Oskar och Kristina? Vill du veta mer om hur våra landsmän k...
21 995:-
5 dagar
Flyg med reseledare

Island
Att resa till Island är att resa med alla sinnen. Intensiva vyer över de vida viddernas lavafält, svaveldoften...
 
9 dagar
Flyg med reseledare

New York - Washington
Få städer i världen har den internationella puls och det vibrerande flöde som "The Big Apple". New York är möj...
25 995:-